Smoke Dope And Rap

Andre Nickatina – My Ride

Andre Nickatina är ju legenden från San Francisco som som gjorde tusen fantastiska sånger om kokainbruk tills han fick för sig att sluta knarka. Efter det har han gjort tusen sånger om annat, bilar och fruntimmer ur perspektivet att de är sexobjekt till exempel.  ”My material lust, is so ridiculous” säger han till exempel i en sång, och man anar att han menar både pengar, prylar och tjejer.

Han bytte namn där någon gång för ett tag sen, från Dre Dog till Andre Nickatina. När du frågar honom varför svarar han att han tyckte det var festligt att byta namn. Frågar du honom varför han valde namnet Andre Nickatina svarar han att han heter Andre ändå, och Nickatina lät coolt, sätt namnen ihop så blir jättecoolt. Men vart fick du Nickatina ifrån? Det hittade han på. Han kände att folk dömde honom efter namnet Dre Dog, det ville han inte. Vad tänkte du på när du gjorde den där sången om diamanter och morötter? Hur såg processen ut? Då svarar han att han aldrig har tänkt på någon sång han gjort, vad menar du process? Han glider runt och tänker på materialistiska ting, han hamnar i studion och spelar in en sång sen tänker han inte mer på det. Tillslut blir det ett album. Han släpper albumet, köper lite kola, hänger lite med knarklangarna, flyttar till Sacramento, byter namn. Kanske gör han en volym två, får se. Andre startade ett skivbolag som heter Fillmoe Coleman, Fillmoe eftersom det är området han kommer ifrån, så la han till Coleman för att han tyckte det lät lite mer presentabelt.

Andre Nickatina – Diamonds & Carrots (1997)

Andre Nickatina är i min mening, och enligt mången annan älskare av bra musik, en av de bättre rappmusikerna som någonsin spelat in musik. Fast han är ju inte så värst känd tyvärr. På något sätt är det typiskt just Andre Nickatina att den av hans sånger som fått störst genomslag och påverkan, har gjort det i ett sammanhang som är så långt från det han förväntas verka i. Och att han dessutom inte ens rappar på den. Det gör ju San Quinn, vilket också gör låten till San Quinn’s största hit, fastän att den helt tillskrivs Andre Nickatina. Tokigt är det, har ni hört nåt värre?

Andre Nickatina – Ayo For Yayo (Ft San Quinn)

Det jag pratar om är alltså college-pundar-favoriten Ayo For Yayo, en hit när det vita guldet skulle upp i näsan gissningsvis varje lördagsafton i varje fraternity och sorority hus runt om USAs högre läroverk. De här flickorna har till exempel tagit till sig sången:


Jag undrar om det blir så att ni nu kommer uppfatta Andre Nickatina som en rappare som gör college-rap, som den där vita snubben som var stor här om året, som hette nästan Ashton Kutcher och var lite lik Ashton Kutcher. Vad fan hette han nu… Här är lite musik av Andre Nickatina som inte är klassisk college-fest-rapp hursomhelst. Jävalars vad bra det är.

Dre Dog – Smoke Dope And Rap (199?)

Andre Nickatina – The Rap Gods (1999)

Andre Nickatina – 3 A.M. (1997)

En kommentar på “Smoke Dope And Rap

  1. Pingback: Mitt mellannamn är Mannen. | Bayonnaise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s