Vitingen Bernie Bern

Jag trodde ett tag att det var ST 2 Lettaz som hade en cameo men det vara bara Chris Brown som vifta på armarna likadant.

Det här är lite av en stor sak för buktområdet. Nationell och internationell buzz har funnits i något år nu, men det har mest varit för ungdomar-älskar-gubbfolk-hatar-artister som Lil B och Kreayshawn –  men nu alltså nu är kanske den minst väntade på gång att få till det. Berner, mannen med mer pengar än de andra. Berner, mannen som låter som Ray Romano. Ni kommer väl ihåg White Power Burner?.

Berners senaste skiva The White Album var fullspäckat med rätt profilstarka gästartister, som här på Yoko till exempel med Big Krit och Wiz Khalifa. Men även tidigare skivor har bjudit på gästverser av artister som Bun B, Slim Thug, Killer Mike, B.G. och Killa Kyelon. Det har vi ju kommit fram till beror på att han är stenrik och bara kastar pengar på sin karriär, lik Kafani. Skillnaden till Kafani är att, ja trots att Berner inte är nån bra rappare, Kafani är fan ännu sämre. Så Berner har nu på ett drygt år, efter flera års arbete, lyckats gå från rätt okänd till att ha en ganska profilstark video som rullar runt internet. Hur lyckades han?

Med den här sången som det klara exemplet, han har betalat Big Krit massa pengar för att få ett toppenbeat, jag tror typ att han hängde med Big Krit i nån studio eller nåt och Krit sa ”jag ska släppa den här sången Yoko Ono själv med Wiz och få en hit” varpå Berner sa ”men vill du inte ha jättemycket pengar så säger vi att låten släpps på min platta?”. För det är ju helt och hållet Big Krits sång. Berner gör sitt sloppy flow. Wiz låter lika bortglömbar som vanligt, det enda man minns är de där gälla skriken som låter rätt fett, och Big Krit låter fantastisk. Sen har de tagit in kvinnomisshandlaren Chris Brown på remixen här, som ju väljer att låta (kopiera) som Wiz? Underlig grej överlag, men det är smart kanske? Att ha tre rappare på en sång och sen ta in en fjärde. Ibland tar de ju in sju-åtta nya rappare, varför gjorde de inte det?

Anyways, det låter kanske som att jag är lite ifrågasättande till sången. Det är inte det jag menar, jag älskar sången, men det faktum att den finns är väldans mycket mer intressant än själva dängan.

En kommentar på “Vitingen Bernie Bern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s