Ej från bukten men släpps i bukten del 1.

Det var inte så jävla länge sen den här skivan kom men den har på kort tid lyckats bli en av de skivor jag spelat mest i år. Först och främst måste vi nämna det jag först och främst har tänkt på med den här rapparen. Vilket jävla dåligt rap-namn va, Gap. Dessutom heter ju den bästa sången Bands. Googlar man orden gap och bands kommer man oundvikligen till The Gap Band, en gammal orkester som gjort massa hits alltså. Så ja vad gör man om man har ett så dåligt rap-namn och har gett sin mest hit-liknande sång ett namn som gör det ännu svårare att googla, ja man signar på The Jackas skivbolag, till exempel.

Gap är, som en hel drös andra rappare The Jacka har signat eller har spelat in musik med, från mellanvästern i USA. Jag försöker komma ihåg exakt var men det går inte, hans rap-kompis Ampichino som även co-hostar den här skivan är från Akron i Ohio. Och en annan av hans rap-kompisar som vi kommer att prata om alldeles strax, Shoboat, är från Cleveland. Där händer det något jävligt konstigt med rapparna. Eller det är väl inte så jävla konstigt egentligen. Buktens gangster-rap har alltid haft en ganska stark relation till midwest-rappen, lite under radarn så där. Mac Dre hängde massa i Kansas t ex (tills han blev skjuten till döds i Kansas vill säga (R.I.P.)), MC Breed från Flint i Michigan jobbade mycket med buktartister som Too Short, Tupac, Ant Banks och Spice 1. Messy Marv flyttade till San Francicso från Pittsburgh när han var tonåring*. Rich The Factor och Pretty Black är andra exempel på mellanvästern-artister som släpper så mycket musik i bukten att de känns som buktartister, i alla fall för oss här på bajonäs. Ja whatever ni fattar, det finns en koppling, som jag uppfattat det.

Den här bilden på rapparen Gap är naturligtvis hämtad från vår kompis Thomas på hans hemsida, han är såklart den enda typ som vet vem Gap är.

Gap – Bands (Ft Bird Money)

Gap – Black Candy Paint

Men det var förr i tiden, nu verkar det som att som att den koppling som märks starkast är den mellan buktstjärnan The Jacka och mellanvästern trap-rapparen Ampichino. Ni känner till båda annars skulle ni knappast läsa bajonäs. Nu när ni hört hur jävla bra Gap är på att göra bra rap-musik vill ni säkert höra mer så här bra rap-musik. Det ska ni få inom kort när Bajonäs med ytterligare några poster kommer presentera andra Ohio artister från samma gäng som släpper sin musik i bukten. Titta in igen snart för att höra vem Shoboat låter som, och få höra lite mer av Ampichinos mindre vemodiga och mer Atlanta-trap-aktiga sånger.

*Messy Marv var visst från Pittsburg, CA inte det i Pennsylvania. Men vad fan kopplingen finns där.

5 kommentarer på “Ej från bukten men släpps i bukten del 1.

    • Jaha, vad fan. Det är det jag trott, sen läste jag en intervju med JT The Bigga Figga gällande biffen här med Too Short och minns att jag belv förvånad över att de mena att han va från Pittsburgh i Pennsylvania. Men jag kanske läste konstigt

  1. Great post. It seems like these Akron rappers are finally starting to get some attention around the internet, which is nice. Looking forward to reading what you have to say about Shoboat, everything he’s done recently has been amazing.

  2. Yeah they been getting a bit of shine on BayOnTop and a few bay blogs but it’s about time they get some love over at the Trap-blogs too. I don’t get why trap blogs like TrapsnTrunks, DirtyGloveBastards and such aren’t more on that scene. You’d think those blogs love a rapper like Shoboat, and crews who’d wanna compete with Brick Squad should be all over him. I’ll get to that tho

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s