Vad blir det för rap? Avsnitt 4!!!!

Big Freedia och Sissy Nobby är storstjärnorna!

Hej och välkomna till det fjärde avsnittet av Vad blir det för rap?! Det fjärde avsnittet är också det allra första avsnittet under hela 2012!! Det är extremt viktigt, eftersom vi likt flera andra civiliserade människor känner oss bekväma med att tänka på tiden såsom Gregor en gång tänkte sig att vi alla skulle må bra av att göra, det vill säga med megafokus på att alla år börjar och tar slut på nyårsafton. Eftersom nästan all rap som är bra mår bäst av att lyssnas på genast, eller åtminstone samma kalenderår, pratar Sanna, Petter och Hugo lite om vad de lyssnat på 2012. Det är lite upp och ner med den musiken helt ärligt men den är ju ny i alla fall. Petter berättar hur han löser situationer när han märker att han vill lyssna på musik som egentligen är från förra året och samtidigt bestämt sig för att inte lyssna på något som är så gammalt.

Men 2012 har ju inte varit så länge så Vad blir det för rap? fortsätter istället att prata om rap subgenren bounce (också även sub-subgenrena sissy bounce aka fjoll-stuns och bounce’n’b aka r’n’stuns). Lyssna er vidare om ni vill veta vem av talarna har mest erfarenhet av att (försöka) dansa till bounce? Eller om ni undrar om det är Sanna, Hugo eller Petter som har för vana att köra bil till bounce? Slutligen berättar Petter om vad han lyssnade på för musik/rap när han var 14.

Utöver att det är det första avsnittet 2012 är det här första gången ett avsnitt spelas in någon annanstans än hemma hos Onda. Nästa avsnitt hoppas Vad blir det för rap? vara tillbaka i Rågsved där vi hör hemma.

Vi finns på Internet! Till exempel Facebook, Tumblr och Twitter.

Tack för att ni lyssnar! Allt vi säger om er som lyssnar i slutet av det här avsnittet menar vi.
Whatever?! xoxo

Klicka här för att prenumerera i iTunes.

Eller här för att nå vår feedburner-rss.


Klicka på trekanten för att lyssna på datorn, eller på den lilla pilen i spelaren för att ladda ner mp3n.

Musik av Tupac, Sissy Nobby osv finns på iTunes och Internet.
Undrar ni nåt om nån sång så hör av er till oss, vi finns på massa olika delar av Internet som ni har märkt om ni läst lite längre upp.

Annonser

2 kommentarer på “Vad blir det för rap? Avsnitt 4!!!!

 1. Jag har legat sjuk den här veckan och äntligen hunnit lyssna igenom samtliga 4 avsnitt av vbdfr. Det har varit väldigt roligt! Vi lyssnar uppenbarligen på precis samma rap. När det gäller Riff Raff så är det ett par saker jag skulle vilja fylla i.
  Riff Raff kommer inte ifrån Las Vegas, karln är uppvuxen i de notoriskt usla kvarteren Acres Homes i norra Houston, ett klassisk sydstatshood med enplansvillor, gallerfönster och fejkskinnsoffor där många Houstons rappare kommer ifrån. Det mesta av hans youtubeklipp från de senaste 3 åren är inspelade i hans egen risiga kåk i området och han har även två fula underarmstatueringar som bekräftar saken.
  http://www.city-data.com/forum/houston/569508-riff-raff-holdin-down-acres-homes-3.html
  Riff Raff började sin karriär som sidekick till den mediokre och gitarrspelande freestylerapparen Ronald Vaughns aka ”Freestyle Bully”. Han verkar fortfarande sköta Riffs youtubekanal och är förmodligen mer reprsentativ för hans umgänge än lökarna i Lean Team. Ungefär som Dirt nasty, Andy Millonaki, V-Nasty, Soulja Boy och alla andra som hoppat på tåget sen han blev ett youtubefenomen.

  Mer Riff Raff-hype:
  http://2012.thebamboozle.com/lineup/riffraff
  http://www.xxlmag.com/the-break/2012/01/the-break-presents-riff-raff/

  • Fan vad kul att du tycker om det!!
   Sa vi inte i poden att han va från Houston? Jag har läst så mycket nytt om Riff Raff sen vi spela in första avsnittet så jag har glömt vad jag visste om honom då. Jag känner inte till Fresstyle Bully alls dock, men det där med gitarrer låter som nåt som det är bra att Riff Raff håller sig ifrån lol. Tack för infon!
   Tack för att du lyssnar och hoppas du fortsätter! Du har ju uppenbarligen jävligt bra musiksmak du också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s