VBDFR Avsnitt 8!!

Bang, bang-bang-bang, bang-bang!

Nytt avsnitt av VBDFR!!

Ny intressant rap är verkligen bland det bästa som finns. I det åttonde avsnittet av VBDFR pratar gänget om vad de väljer att kalla Chicagos nya våg (i brist på ett bättre namn) av unga rappare. Sanna, Petter och Hugo presenterar och förklarar vad som är så intressant med Chief Keef, Sasha Go Hard, Lil Durk, DJ Kenn med flera.

Som Sanna uttryckt det i textThrowmeaway.se, ”Chief Keef är en sådan rappare vars person är så mycket större än hans musik. Han är sexton år gammal och kommer från Chicagos fattiga South Side. Men samtidigt har han ett nästan naturlig flow i själva rösten. Det låter som att han knappt anstärnger sig.” 

Förutom Chicago pratar radnördtrion även om Riff Raff SODMG, Stalley, Zilla och Jeezy.

I avsnittet får lyssnaren även höra Onda spela en sång från den kommande nya STHLM Inkasso-skivan Fel Klientel. Onda berättar även lite om sig själv och sin grupp, och förklarar ursprunget till det klassiska Gökbot-uttrycket tok.

Vi finns på Internet! Till exempel, PinterestFacebook, Tumblr och Twitter.

Whatever?! xoxo

Klicka här för att prenumerera i iTunes.

Eller här för att nå vår feedburner-rss.


Klicka på trekanten för att lyssna på datorn, eller på den lilla pilen i spelaren för att ladda ner mp3n.

Det har hänt grejer i Chicago sen vi spelade in avsnitt #8. Till exempel så har både Lil’ Durk och Lil’ Reese skrivit varsitt skivkontrakt, de blev alltså inte signade som en duo som ryktet först lät gälla. Sen har Chief Keef gjort en sång tillsammans med vår favorit Riff Raff:

Den gillar vi! Men den största nyheten handlar om Chief Keefs samarbete med Kanye West. Kanyes G.O.O.D. Music har släppt en remix av I Don’t Like, som förutom Kanye gästas av Jadakiss, Pusha T och Big Sean. Innan låten kommit sa Petter417 att ”det är som att Petter skulle göra en remix på Ortens Favoriter”. Beatet har ”fräschats upp” lite och Kanye härmar Chief Keefs flow lite grann på sin vers. Det är inte jättebra, det är heller inte jättedåligt. Young Chop, som producerat originalversionen av I Don’t Like, blev inte glad av remixen, han tycker att de ändrat alldeles för mycket i produktionen och att det är bristande respekt att hålla på och ändra beatet utan att fråga. Chief Keef uttryckte missnöje innan remixen släpptes, han hade nämligen inte fått höra den. Vi i VBDFR vill helst glömma den här remixen och gå vidare. Om ni vill lyssna så att ni kan glömma så finns sången här.

Chief Keef ska också släppa en låt tillsammans med Jeezy, som vi ju också pratar om i avsnitt #8. Låten är klar, men än så länge saknas Jeezys vers. Såhär låter det:

Annars har Keef och gänget varit i New York och träffat diverse skivbolag, det verkar som att Keef får erbjudanden från höger och vänster, vi hoppas han hittar en schysst deal och inte behöver ändra sin musik så mycket.

Även, DJ Kenn har skaffat dreads.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s