By popular demand: Mer Yung Swoolah

Yung Swoolah ser lite ut som en ung Z-Ro med dreads?

Med popular demand menar jag Trappmusik som skrev på twitter, och att jag själv inte riktigt kunnat sluta tänka på Yung Swoolahs vers på den här sången med Husalah vi skrev om för några dagar sen här på bajonäs. Det första ni gör, kolla på videon här ovan. Trappmusik skrev ju också bara att det var bra, men om hen själv inte hunnit kolla mer Yung Swoolah så har bajonäs fixat.

Twitter. Här kommer fler Swoolah-verser hursom.

Eller innan ni kollar, läs här vad jag har att säga om videon och kolla efter. Vänta vi börjar med ett par skärmdump från videon så ni kanske rycker till och verkligen kommer att kolla sen.

Okay vi kan väl säga att det verkar som att det finns en viss kärlek för hemstaden bland människor från Pittsburg, CA. Den övre målningen ser ut att vara staten Kaliforniens gränser, med nåt litet föremål ungefär där Pittsburg ligger. Ja han har ju nån krans i pannan och lite krimskrams på halsen också. På den nedre bilden är det ju rätt tydligt, han gillar sin hemstad. Är det en Maya-pyramid typ Citzen Itza där under? Det eller så har lluminati har anhängare bland mexarkvarteren i norra Kalifornien.

Trap-rap beat, i norra Kalifornien? Ni vet att Zaytoven gjort oförklarligt mycket musik med Sacramento-artister?

Till skillnad från de flesta artister från Pittsburg som jag lyssnar på (dvs Husalah, Fed-X, Jacka, Messy Marv, A-Wax, Rob Lo med fler) verkar Yung Swoolah inte flyttat där ifrån. Det är lite som om att rappare från El Pueblo Housing Projects, som Husalah och Rydah J Klyde bland annat, och de andra Pittsburg-musikerna flyttat till antingen Sacramento eller södra bukten typ Frisco eller Oakland, för de ville nåt med livet. Helt baserat på deras musik, och på alla de här videorna med Yung Swoolah.

Jag börjar känna att jag inte behöver säga så mycket mer om det här som inte musiken själv säger. Ni hör kanske också någonting i Yung Swoolahs röst som avslöjar att han kanske lyssnat en del på typ mörk midwest-rap, det vill säga Tech n9ne, Esham, och kanske Brutha Lynch Hungs underhuggare. Jag menar, vi får väl anta att Swoolah förställer rösten lite, han gör väl det för att han tycker att det låter bra, och han tycker väl det låter bra för att han har lyssnat en del på horror-core rap och liknande?

Gud tanken på att de som stannade kvar i Pittsburg alltså helt missat Drake och hela den där fadderuttan och istället lyssnar på mörk mördarrap, tror ni gammal Memphis spelas i bilarna där?

Blir ni sugna på att leva Kala Man’s raplife?

Det här är ännu en intressant video, den här ovan. Dels eftersom de löst det klassiska Kalifornien-rapvideo-problemet att husen och områden de bor i ser för vänliga och pittoreska ut genom att helt enkelt filma på natten, lite som hur Yung Swoolah i videon längst upp filmade i nån crack-håla i en uteliggarsoffa typ. Men det är ju även väldans intressant hur många jävla vapen den här killen som låter som Pittsburgs Roach Gigz har på sig. Och så är det ju det med att han ser ut och låter som Roach Gigz, finns det nån annanstans i rapvärlden där kritvita rappare passerar så okommenterat? De verkar helt enkelt inte tänkta så mycket på det.

Slutligen, blir ni inte lite sugna? Tryck då på bilden och skicka hans barn till college!

Annonser

4 thoughts on “By popular demand: Mer Yung Swoolah

  1. Tight post. Yung Swoolah definitely has potential and I’m glad he’s working with AK47 a lot, that guy has dope beats. I had no idea Swoolah put out a mixtape almost a year ago…

  2. Mäktig post! Vilka jävla kulturgärningar du/ni levererar. Men håll med om att Swoolah är som bäst när man knappt hör shit av vad han säger. När han kör den där lite danska approachen att låta de sista stavelserna lösas upp i nån slags gurglande ljud. Versen på M.O.B. = fortfarande bäst. Men Real Large är tung som fan också. Särskilt det onda skrattet i början.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s