Nu går vi djupt (grundligt) BERKELEY HIGH

 

Hela den här posten har bara med en sak att göra, i det osläppta avsnitt 16 av min podcast Vad blir det för rap? pratar jag om ett gymnasium i Berkeley där en jävlans massa rappare har gått. Jag känner till det här eftersom det är en sån sak olika rappare berättat på Internet i typ intervjuer, artistbeskrivningar på MySpace (ja jag har lyssnat på Berkeley rap sen superhitten ”Vans” blev känd 06-07 typ.

Jag tänker inte skriva en massa om det här nu, dels eftersom jag pratar om det i avsnittet och jag vill inte spoila, och dels eftersom jag skrivit mängder om den här musiken på bajonäs redan, hur based blev jerkin som blev dj mustard som blev the motto osv. Hursom, mycket tyder på att sånger som Drakes ”The Motto”, Big Seans ”Ass” och Tygas ”Rack City” låter som de gör eftersom Young L hittade på det när han gick på Berkley High i mitten på 00-talet.

Grunden i det här är väl delvis att Berkley High verkar ha nån sorts Glee-program där de låtar studenter syssla med den konst de vill syssla med, de har väl studentradio och massa studios osv. Förutom en hel drös rappare har det även gått massa jazz och rocknroll-folk på skolan.

Längst upp ser ni en video från 2006 när massa kids från Berkeley High pratar om hyphy. Här nedan kan ni lyssna på Vans första gången på flera år eller hur? Och en lite nyare hit från före detta Berkeley High-studenter.

Och här nedan kan ni titta på ett gäng fler videos från Berkeley High, gymnasiet där (så vitt jag vet) hela The Pack gått, dvs Lil B The Basedgod, Lil Uno, Stunnaman och Young L, Teamknoc, typ hela HBK, dvs The Diligentz (Jay Ant, Damey, Prank och Aka Frank), Iamsu, Kool John etc, och nuvarande Oakland gangsters som Lil Rue, HD, Hen Sippa och en del andra Bearfaced-rappare, The Cataracs (som även om ni inte lyssnat på dem kanske ändå får kallas framgångsrika då de samlat ihop dryga 100 miljoner youtube-views) och G-Eazy. Det finns ju även en äldre generation rappare som gått på Berkeley High (något jag fick reda på genom den här Complex-artikeln), de inkluderar medlemmar ur Digital Underground, Lyrics Born och Mike Marshall (som sjöng refrängen på Luniz ‘I Got 5 On It’).

Kanske en ännu kändare rappare, som är ännu kändare som kompiker, som gått på Berkeley High är sång och dansmannen Adam Samberg. Kanske kanske inte är han en av männen som framför ett sång och dansnummer på skolans avslutning 2008.

Hursomhelst, nu när ni läst det här och tittat på de här klippen måste ni ju lyssna på nästa avsnitt av Vad blir det för rap? eller hur! Det kommer snart!

Nedan kan ni kolla på några till videos på ungdomar som sysslar med saker på Berkeley High. Kanske blir de kända rappare snart.

 

Den här nedan är nån sorts komikerrap, kanske vill han bli nästa Andy Samberg?

3 kommentarer på “Nu går vi djupt (grundligt) BERKELEY HIGH

  1. Kanske en ännu kändare rappare, som är ännu kändare som kompiker, som gått på Berkeley High är sång och dansmannen Adam Samberg. Kanske kanske inte är han en av männen som framför ett sång och dansnummer på skolans avslutning 2008 .

  2. Tight post. It’s really weird how much talent has come out of Berkeley and how the sound that Young L originated spun off into Jerkin music and now these mainstream hits. Someone should write a book about this stuff.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s